Ik hoef niet te voelen!

 

Ik hoef niet  te voelen. De man in de soap zei tegen zijn ex: “Ik hoef niet van je te houden”  En hij wenste haar een goed leven. Dat was even wennen voor mij. Hij hoorde gevoelens van verdriet en verraad te hebben. Maar nee. Hij hoefde niet meer van haar te houden.

Hou ik mezelf nu mijn leven lang voor de gek door te denken dat ik iets moet voelen?  Ik heb complexen. Ik ben niet bemint door anderen zoals ik denk dat zou hebben gemoeten. En dan ook nog deze:  “heb ik ooit wel iets goed gedaan”? Ik hoef daar geen last van te hebben. Mag wel, maar ik kan kiezen zei de acteur.

Ik speel met deze zin  Soms past het en bevrijd het me zomaar van zwaarte en soms past het niet. ’s Morgens vroeg, bijvoorbeeld, ben ik nog vaag, grijs en teneer. Ik zeg nu dat het niet hoeft. En ik ben onmiddellijk  in mijn vrije veld. Ben benieuwd hoe dit voor jou,  de lezer, zou  zijn. Lijkt me leuk om te horen of dit soort denken op enig moment vrijheid geeft. Ik merk wel dat ik het niet oppervlakkig/ leukig moet doen. Maar  zacht en klein, misschien zoals Kees van Kooten hieronderkeesvankooten

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vertical Menu
Categories
Search